Lataa

Satulatuolit

Satulatuolit
Satulatuolit

Vivano haluaa osallistua suomalaisten terveyden kehittämiseen tarjoamalla satulatuoleja moneen käyttöön. Satulatuoleja käytetään toimistotyössä ja kotona, tilavissa ja ahtaissa olosuhteissa, kaikkialla missä istuminen edellyttää keskittymistä edessä oleviin asioihin pidempiä aikoja. Ihminen unohtaa helposti istua oikein ja silloin tuolin tehtävänä on ohjata istujaa vaivatta oikeaan asentoon. Satulatuolin avulla kotona tehtävät kirjoitushommat sujuvat rennommin ja työpaikalla taas työtehon kasvaminen ilostuttaa yrittäjää ja työntekijää. Tutustu valikoimaamme ja tilaa - terveytesi kiittää!

Valintaa vastaavia tuotteita ei löytynyt.

Suomalaiset tekevät paljon istumatyötä ja istuminen jatkuu kotona ja elämän jokaisessa tilanteessa. Istuminen on kuluttavaa selälle ja liikkumiselimistölle ja siksi istumisen tulisi olla kaikkina aikoina mahdollisimman ergonomista. Satulatuolin avulla voit istua pitkiä aikoja ilman selkäkipuja ja puutumista. Satulatuolin muotoilu pakottaa istumaan aina alaselälle ja hartioille terveellisellä tavalla siten, että ryhti pysyy hyvänä. Satulatuoli kannattaa myös muuta elämää varten, koska satulatuolin oikeanlainen käyttö parantaa ryhtiä myös seisomisasentoa ja tavallisten tuolien käyttöä.

Kuinka istua oikeassa kulmassa?
Ihmiset etsivät aina oikeaa tapaa istua tavallisessa tuolissa, mutta se on yllättävän vaikeaa ja vielä hankalampaa on pitää asento pitkiä aikoja. Istumismukavuutta etsitään usein matkimalla sohvassa tai nojatuolissa istumista ja silloin seurauksena on kasaan lyhistymistä, joka siirtää ihmisen kehon passiiviseen tilaan. Todellisuudessa tuolissa ei tarvitse istua kuin olisi nukkumaan menossa, vaan keholle paras istumisasunto on ns. tuettu puoli-istuminen. Satulatuoli ratkaisee istumisen pitkäaikaisen ongelman ohjaamalla istujan lantion oikeaan kulmaan. Kun lantio on juuri oikeassa etuviistossa, istuinluut alkavat kannattelemaan kehoa ihmiselle täydellisellä tavalla. Tässä asennossa tulevat esiin kaikki satulatuolin terveyshyödyt.

Satulatuolissa istuminen tuo äkillisen kokemuksen siitä, että on istunut vuosikausia väärin. Onkin ihmeellistä, että yksittäinen tuolimalli pystyy yksinkertaisella ja tehokkaalla tavalla muistuttamaan ihmisen fysiologialle sopivista istumisasennoista. Satulatuoli vapauttaa jalat ja kädet ja tämä on äärimmäisen tärkeää tärkeää puutumisen ja jumiutumisten estämiseksi. Satulatuoli antaa nivelille mahdollisuuden asettua luonnolliseen asentoon. Hartiaseutu pysyy automaattisesti hyvässä asennossa, kun lantion kulma siirtää olkapään alueen mukavasti tukemaan vartalon asentoa.

Veri kiertää ja happi kulkee
Selän parempi asento ei estä pelkästään selkäkipuja vaan se vaikuttaa positiivisesti koko elimistön toimintaan. Ensimmäiseksi huomaat keuhkojen paremman toiminnan, kun happi tuntuu liikkuvan paremmin sisään ja ulos. Tällä tavalla ihminen on valmiimpi kohtaamaan myös sen päivän stressaavan hetken, jossa on tärkeää osata rauhoitella itseään ja rentoutua. Satulatuolissa suolistosi on koko ajan optimaalisessa kulmassa, jonka ansiosta ruoansulatus toimii tehokkaammin ja sinulla on vähemmän suolistoon liittyviä ongelmia.

Hyvin nopeasti satulatuolin käytön aloittamisen jälkeen verenkiertosi normalisoituu reisisissä, pakaroissa ja lantion alueelle ja tunnet olosi kevyemmäksi istumisen jälkeen. Tähän liittyy kehon hyvinvoinnin kannalta erityisen tärkeä nestekierron paraneminen, jonka ansiosta aineenvaihduntasi sujuu tehokkaammin. Satulatuolin käytöstä on usein myös apua iskiaisvaivoissa, jotka lisääntyvät ikääntyessä.

Kätevä, kaunis ja yksilöllinen
Satulatuolin loistaa myös silloin, kun sitä pitää liikuttaa huoneesta toiseen: satulatuoli on jämäkästä rakenteesta huolimatta kevyt ja laadukkaat pyörät helpottavat tuolin siirtämistä. Satulatuolin voi hankkia myös ahtaaseen tilaan, koska se ei vie ympäriltään samalla tavalla tilaa kuin käsi- ja selkänojalliset tuolit. Satulatuolin ergonomiaan kuuluu yksilöllinen säädettävyys ja saman ominaisuuden takia satulatuoli mahtuu vaikka työpöydän alle tai huoneen nurkkaan.

Satulatuoli on erikoisen näköinen ja se tuo mieleen nimensä mukaisesti hevosen satulan. Tämä erityispiirre ihastuttaa ihmisiä vuodesta toiseen ja tekee satulatuolista yhden lähivuosikymmenien eniten kopioidun tyyli-ikonin. Kuka nimittäin ei haluaisi kotiinsa hevosen satulan näköistä istuinta? Vivanon verkkokaupan satulatuolien laadukkaat pintamateriaalit kestävät hyvännäköisinä ilman sen erikoisempaa hoitoa.

Koska toimituskuluja ei ole, katso myös, kaipaisiko kotikonttorisi esimerkiksi uutta työpöytää tai sisustuksellista ja mukavaa nojatuolia!